U trendu

Horor u Manili: Zbog ovog BIZARNOG razloga ubio 36 osoba

Iza napada koji se desio u Manili u kockarnici i tržnom centru, kad je ubijeno 36 osoba, stoji Džesi Karlos (42), bivši radnik Ministarstva finansija, saopštila je tamošnja policija, prenosi Blic.

Osumnjičeni Karlos je otac troje dece, koji je bio u velikim kockarskim dugovima, nakon što je dobio otkaz u ministarstvu, rekao je šef policije Oskar Albajalde u filipinskoj prestonici.

– To nije bio teroristički čin već se radi samo o napadu jednog čoveka – naveo je Albajalde.

Prema rečima Karlosove porodice on je bio u jako velikim dugovima zbog zavisnosti od kockanja, i da je dugovao više od 80.000 dolara.

Na snimcima kamera u kockarnici u hotelskom kompleksu Resosrt World Manila, vidi se naoružani napadač kako puca u plafon, a zatim pali kockarske stolove, kad je 36 ljudi umrlo zbog gušenja dimom.

Policija je nakon ovog napada saopštila da smatra da je bila reč o pokušaju pljačke uprkos tome što je Islamska država preuzela odgovornost za napada.

Vlasti su odbacile tvrdnje militanata, navodeći da nema dokaza i da napadač nije ubio nijednog civila tokom dvočasovnog ispada iako je bio naoružan.

Osumnjičeni je pucao na policajce koji su pokušavali da ga uhapse pre nego što se zapalio u hotelskoj sobi, piše Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.