HR: Vlada HR osudila napad na srpske vaterpoliste

ZAGREB – Hrvatska vlada sinoć je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste u Splitu, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

To je za Hinu izjavio portparol vlade Marko Milić, ne precizirajući međutim da je reč o srpskim vaterpolistima.

„Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsednik Vlade tokom dana razgovarao je o okolnostima slučaja sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom“, rekao je Milić.

Trojica srpskih vaterpolista iz kluba Crvena zvezda napadnuti su u subotu nešto pre 14 sati na splitskoj Rivi, pri čemu su dvojica uspela da pobegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Njih su napala petorica mladića, a jedan od vaterpolista je u tom napadu lakše povređen.

Jutarnji list objavio je ranije sinoć da je očevidno da je napad na srpske vaterpoliste bio planiran, što se, kako su naveli, može zaključiti na osnovu fotografije koju im je dostavio čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, a na kojoj se vidi da je jedan od dvojice uslikanih napadača imao u ruci teleskopsku palicu.

(Tanjug)

Napišite komentar