U trendu

Hrvaski suverenisti i Tomašić prelomili, podrzaće Škoru

ZAGREB – Nakon što je nekadašnji premijer Zoran Milanović objavio kandidaturu za predsednika Hrvatske, evroparlamentarka Ruža Tomašić i Hrvatski suverenisti su prelomili i poručili da će podržati Miroslavu Škori, poznatog muzičara, a ne aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Prema pisanju portala Dnevno, kandidatura Milanovića za predsednika države posebno je usijala atmosferu u političkoj areni Hrvatske, a nervoza, kako kažu, dopire iz okruženja aktuelne predsednice koja se nedavno, po svemu sudeći, naivno odrekla desnog biračkog tela.

Ipak, čini se da je desnica pronašla pravog protivkandidata, koji vrlo spretno može parirati i aktualnoj predsednici i Milanoviću.

Reč je, piše portal, o doktoru Miroslavu Škori, poznatom muzičaru kojeg su, gostujući u “Bujici“, podržali i Hrvatski suverenisti.

General Sačić i pravnik Pero Kovačević tvrdili su tokom emisije kontroverznog desničara Velimira Bujanca da ne vide razliku između Milanovića i Grabar-Kitarović, njih su dvoje, kažu, isti, a, prema njihovu mišljenju, hrvatski je narod naklonjen Škori.

”Milanović je u aprilu 2014. godine, u Mariji Bistrici izjavio da ‘nije i nikada neće biti predsednik Hrvatske’. Toliko o njegovoj verodostojnosti, ali, u jednom je bio u pravu – on zaista nikada neće biti predsednik”, podsetio je Kovačević, na kojeg se nadovezao Sačić, tvrdeći da je Milanović pokazao kako ima vrlo nizak nivo socijalne inteligencije i to zato što je izjavio da nikada za sebe nije rekao da je pošten političar i čovek.

Kao posebno zanimljiv deo emisije izdvaja se onaj u kojem je gostovala Ruža Tomašić.

“Moj glas 100 posto ide Škori! Ne podržavam Kolindu jer nas je izneverila! Verujem da jedino Miroslav Škoro može da spreči povratak Milanovića i vrati Hrvatsku Hrvatima!”, otkrila je prva dama Hrvatskih suverenista, pritom demantirajući medijske napise o tome da bi na predsedničkim izborima podržala Kolindu Grabar-Kitarović.

Podgvrdila je da ju je Škoro u izbornoj noći nakon evropskih izbora lično kontaktirao čestitajući joj na 70.000 osvojenih glasova.

Milanovć, i Grabar-Kitarović za Sačića su isti proizvod Zrinjevačke škole, a njihov je glavni šef, kaže, Budimir Lončar.

”Tu je i njihov mentor Mate Granić, njihov je bio i Sanader”, podsetio je general, dok je pak Kovačević stava da, čim Šeks kaže kako će predsednica pobediti, njen porazje zagarantovan.

Obojica su gostujući u „Bujici“ potvrdili da će Hrvatski suverenisti, na predsedničkim izborima podržati Škoru kojeg smatraju kandidatom naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar