U trendu

I posle afere, Štrahe na Ibici

BEČ – Putnici aviona za Ibicu u Beču bili su zatečeni kada su nedavno ugledali Hajnc-Kristijana Štrahea, nekadašnjeg asutrijskog vicekancelara, koji se sa suprugom i decom odlučio da odmor provede upravo na tom ostrvu što ne bi bilo nimaloi čudno da nije bilo afere „Ibica“ koja je uništila njegovu političku karijeru.

Naime, pre dve godine Štrahe je na Ibici, tokom letovanja, imao susret sa navodnom nećakom jednog ruskog milijardera, kojoj je nudio državne poslove za finansijsku podršku njegovoj Slobodarskoj partiji (FPO) uz zaobliženje finansijskih kontrolnih vlasti.

Te večeri pripremljena mu je, kako se ispostavilo, klopka, jer je čitav razgovor, svih sedam sati, sniman video kamerama, a snimci pušteni u javnost pred izbore za Evropski parlament u maju ove godine.

Zbog svojih izjava, iako se to sve dogodilo pre dve godine, Štrahe je odmah podneo ostavku na mesto vicekancelara, ali i lidera FPO.

Nakon takvog događaja nekome bi samo pominjanje Ibice pobudilo negativna osećanja, ali očigledno ne i Štraheu, konstatuju mediji u Austriji.

Inače, Štrahe je od mladih dana stalno odmor provodio na tom ostru.

Štrahe je nedeljama odbijao da medijima kaže gde će ovog leta odmarati, ali je u šali govorio samo da je „Ibica za porodični odmor uvek za preporuku“.

Sada je i zvanično potvrdio da je sa porodicom, kao što je činio poslednjih 17 godina, na odmoru na Ibici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar