najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

IATA: Agresivno ponašanja putnika u avionima u porastu

Incidenti neukrotivih putnika u avionima su u porastu i potrebno je efikasnije suzbijanje tog problema, saopštilo je danas Medjunarodno udruženje avio-prevoznika (IATA).

Avio-prevoznici širom sveta prošle godine su prijavili 10.854 slučajeva agresivnog ponašanja putnika tokom leta, dok je takvih slučajeva 2014. godine bilo 9.316, navodi IATA.

U proseku se 2015. godine jedan takav incident dešavao tokom svakog 1.205. leta, dok je godinu dana ranije prosečno jedan incident bio na svaka 1.282 leta.

Broj takvih slučajeva je u porastu gotovo konstantno od 2007. godine, kada je Medjunarodno udruženje avio-prevoznika počelo da prati taj problem s putnicima, a te godine je zabeleženo 339 tih slučajeva.

Najveći broj incidenata se svodi na uvrede i svadje ili “drugo asocijalno ponašanje”, a 11 odsto slučajeva uključuje fizički napad na druge putnike ili posadu, ili na oštećenje aviona.

U 23 odsto incidenta faktor agresivnog ponašanja je droga ili alkohol.

Agencija AP podseća da su Federalni istražni biro (FBI) i policija Havaja nedavno uhapsili 35-godišnjeaka koji je navodno ugrizao stjuardesu tokom lokalnog leta.

(Beta)

1 komentar
  1. Sveta

    Ja imam iskustvo izuzetno lošeg ponašanja stjuardese. Bez ikakvog razloga i prava oduzela mi je tašnu sa ličnim stvarima i novcem i odložila je u prtljažni prostor. Molila sam i čašu vode da popijem lek ali sam dobila tek sa redovnim posluženjem. Vraćala sam se sa Rodos njihovom kompanijom.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike