Identifikovana napadačica: Jutjuberka bila besna zbog nenaplaćenih snimaka, pa zapucala

Američka policija identifikovala je osumnjičenu za pucnjavu koja se dogodila u zgradi centrale „Jutjuba“ u kalifornijskom gradu San Bruno.

Reč je o, kako se navodi, 39-godišnjoj Nasim Agdam, stanovnici San Dijega, prenosi „Independent“, koja je u prostorijama Jutjuba u kalifornijskom gradu San Bruno pucala iz pištolja ranivši tri osobe, a potom izvršila samoubistvo.

Otac Nasim Agdam je izjavio da je ona bila besna na kompaniju jer je prestala da joj plaća za nove video snimke koje je objavljivala na svom kanalu.

AP prenosi da je Ismal Agdam rekao da je policiju upozorio da bi njegova ćerka mogla da dođe u prostorije Jutjuba zato što „mrzi“ tu kompaniju.

Portparolka policije u tom gradu Kejti Nelson potvrdila je da su policajci utvrdili da žena tog imena spava u vozilu na parkingu u utorak ujutru i dodala da ta žena nije želela da odgovara na pitanja.

Agencija dodaje da Nelsonova nije odgovorila na pitanje da li je policija bila upozorena da bi Agdam mogla da krene u napad.

On je prijavio nestanak ćerke u ponedeljak, nakon što mu dva dana nije odgovarala na telefonske pozive.

Kompanija „Gugl“ saopštila je njihov tim zadužen za obezbeđenje sarađivao sa vlastima na evakuaciji prostorija Jutjuba nakon pucnjave i savetovala zaposlenima i ostalom stanovništvu da izbegavaju tu oblast.

Zvaničnici su u međuvremenu objavili da je ranjeni muškarac, za kojeg mediji tvrde da je bio momak Agdamove, u kritičnom stanju, dok su ranjene žene u ozbiljnom, odnosno dobrom stanju.

Za samu Agdamovu se navodi da je bila veganka i aktivistkinja za prava životinja, koja je učestvovala na protestima organizacije PETA, kao i da je sebe predstavljala kao Persijku i snimke objavljivala na engleskom i farsiju, zvaničnom jeziku u Iranu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    A najvaznija informacija sipak….Zasto joj nisu isplacivali honorar?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike