U trendu

Identifikovane žrtve i napadači u Tel Avivu

Četiri žrtve pucnjave u Tel Avivu identifikovane su danas, a objavljena su i imena dvojice napadača Palestinaca sa Zapadne obale.

U pucnjavi na pijaci nedaleko od Ministarstva odbrane i sedišta armije, sinoć su poginuli dvojica muškaraca Ido Ben-Arie (42) i Mihael Feige (58) i dve žene  –  Ilana Neve (39) i Mišajev Mila (32), saopštila je izraelska policija.

To je najsmrtonosniji napad Palestinaca na Izraelce od početka najnovijeg talasa nasilja u jesen 2015. godine.

Napad su izvela dva rodjaka, Kaled Muhamed Makamrah (22), koji je na poslednjoj godini studija elektrotehnike i Ahmad Makamrah (21) radnik u selu Jata, gde žive.

Identifikovali su ih u selu, kako prenosi AFP. Napadači su uhvaćeni prošle noći, a jedan od njih je prenet u bolnicu jer je teško ranjen u poteri.

U nasilju u Izraelu, posebno u Jerusalimu i na palestinskim teritorijama, od 1. oktobra prošle godine, ubijeno je 207 Palestinaca, 32 Izraelca, dvoje Amerikanaca, jedan Eritrejac i jedan Sudanac,  prema računici AFP-a.

Većina ubijenih Palestinaca su bili napadači, tvrdi Izrael, dok Palestinci upozoravaju da izraelska vojska koristi prekomernu silu da bi ih zaustavila.

U poslednjih nekoliko meseci značajno je opao broj napada za koje se veruje da su bili uglavnom delo pojedinaca i iza kojih ne stoji ni jedna palestinska organizacija.

Palestinska strana smatra da je nasilje posledica gotovo pet decenija okupacije, dok Izrael krivi huškanje na napade od strane palestinskih lidera.

Motivi napadača koji su izveli napad za sada nisu jasni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar