U trendu

Ikona desnice: Od OVE žene od danas strahuje i Angela Merkel (foto)

Ksenofobična i protivimigrantska Alternativa za Nemačku (AfD) postala je treća politička snaga u zemlji.

Prema procenama, AfD je na izborima u nedelju osvojila 13 odsto glasova što je ogroman uspeh ako se zna da je stranka osnovana pre samo 4 godine!

Stranku su osnovali nemački ekonomisti i naučnici protiveći se politici Angele Merkel i spašavanju Grčke i Portugala u vidu kredita.

Oni nisu protiv Evrope kao političke zajednice, ali tvrde da je evro, zbog razlike u stanju pojedinih zemalja, štetan i preskup za održavanje. Zato su uglavnom predlagali povratak nacionalnoj valuti – marki.

Nakon što je osnivač i predsednik stranke Bernd Like podneo ostavku, partiju su zajednički preuzeli Frauke Petri i Jerg Muthen.

Iza partije u javnosti uglavnom stoji Frauke Petri (42), Nemica rođena u Drezdenu koja se ne libi da jako često veoma snažno vređa i samu Merkelovu.

Kancelarku Merkel u više je navrata nazvala izdajnicom, medije optužuje da su lažljivci, sklona je populizmu.

Neki je zbog njenih stavova nazivaju i „najopasnijom ženom Evrope“ zbog čega ni samoj Merkelovoj više nije prijatno kada je čuje ili vidi.

Naročito od danas, kada se zna da je Frauke sa AfD-om treća snaga Nemačke i što je još opasnije, partija sa svakodnevnim usponom u očima Nemaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar