U trendu

Ilon Mask naljutio Srbe: „Mi nismo pećinski ljudi“

Milijarder Ilon Mask podelio je na Tviteru priču o Panti Petroviću iz Pirota, koji živi u pećini, a postao je zvezda svetskih medija kada je objavljeno da je primio vakcinu protiv korone. Na to su reagovali brojni Srbi, a treći najbogatiji čovek na planeti morao je da obriše svoj tvit.

Piroćanac Panta Petrović (70) živi već decenijama u pećini, a iako je izabrao život distanciran od drugih ljudi, rešio je da primi vakcinu protiv opake bolesti koja je pokorila svet. Taj slučaj došao je i do svetskih medija, te je zaintrigirao i Ilona Maska, osnivača kompanije „Tesla“ i najbogatijeg čoveka sveta.

Mask je, u link za priču o Petrovićevoj vakcinaciji, napisao da se „čak i srpski pećinski pustinjaci slažu“.

Na to su reagovali brojni pratioci 50-godišnjeg vlasnika kompanije Tesla. Neki od njih su se slagali sa Pantinim pozivom na vakcinaciju, neki se protivili, a u prepirku su se uključili i neki od srpskih tviteraša.

Dok su jedni pitali Maska kada će njegova kompanija doći u Srbiju, drugi su bili revoltirani milijarderovim tvitom, koji su shvatili kao uvredljiv za Srbe.

„Izvini Ilone, srpski narod ne živi u pećinama. Dosta je bilo američke degradacije drugih nacija. Vaša kompanija se zove kao jedan od najpopularnijih Srba na planeti“, glasio je jedan od komentara.

Posle burnih reakcija, milijarder je izbrisao svoj tvit.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.