najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ima li izgleda da Britanija zarati sa Rusijom u 2017?

Britanski ministar odbrane Majkl Felon ocenio je kao “suviše ekstremna” predviđanja da bi Britanija mogla da uđe u rat sa Rusijom u 2017. i istakao da nema izgleda za takav rat u narednoj godini, prenosi danas britanski “Indipendent”.

Felon je, govoreći u Vojnom komitetu Donjeg doma britanskog parlamenta, rekao da, i pored “velike ruske agresije”, rat u idućoj godini nije verovatan.

Kada mu je jedan član Komiteta ukazao da je general Ričard Širef u novoj knjizi predvideo rat s Rusijom u 2017, Felon je rekao da mnogi ljudi pišu knjige i pokušavaju da ih prodaju, i da je Širefova knjiga veoma dobra, ali je naglasio da se ne slaže da je rat sa Rusijom verovatan iduće godine, jer je to, po njemu, suviše ekstremno.

“Svedoci smo mnogo veće ruske agresije ove godine, i u ranijim godinama, kad je reč o avijaciji dugog dometa, podmorskih aktivnosti i grupi nosača aviona koja plovi našim vodama, uloge Rusije u Siriji i drugde. Ali, ne mislim da to nagoveštava otvoreni sukob iduće godine”, istakao je Felon.

Britanski ministar odbrane je izrazio nadu da će general Širef priznati da NATO “sada pruža odgovor na taj izazov”.

Londonski dnevnik primećuje da ministar nije isključio mogućnost sukoba sa Rusijom u budućnosti.

“Indipendent”, takođe, navodi da Rusija i NATO održavaju, kako piše, “paralelne ratne igre” u dvema balkanskim zemljama, Srbiji i Crnoj Gori.

“Dve vojne vežbe se održavaju u trenutku kada rastu tenzije zbog intervencije Rusije u Siriji, gde se ta zemlja suočava sa optužbama da čini ratne zločine”, zaključuje britanski list.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike