U trendu

Ima nešto trulo: Politički lider u skandalu sa organizovanjem orgija širom države

Per Sejdler, lider Socijalno-liberalne stranke u Danskoj, organizovao je najmanje 73 zabave sa orgijama između 2016. i 2017. godine, što mu je donelo zaradu od 50.000 američkih dolara.

Per Sejdler, bivši šef Odbora za porodična pitanja u opštini Sidjurs i lider stranke, optužen je za organizovanje seksualnih zabava širom Danske, izveštava danski list BT.

Pedesetšestogodišnji Sejdler je optužen da je zaradio 326.000 danskih kruna (oko 50.000 američkih dolara) od 73 zabave sa orgijama koje su održane u Kopenhagenu, Arhusu, Vejleu, Rodovreu i Fredericiji između aprila 2016. i novembra 2017. godine.

Sejdler i njegov 55-godišnji saučesnik priznali su svoju odgovornost za organizovanje takozvanih geng-bengova u kojima je oko 50 žena imalo seksualni odnos sa osam do dvanaest muškaraca koji su za to platili, ali je njegova odbrana pokušala to da predstavi kao angažovanje svojevrsnog pokretnog kluba za svingere.

„To su bile seksualne zabave na kojima su neke žene dobrovoljno učestvovale i u zamenu dobile bonus“, rekao je za danski radio advokat Henrik Garlik.

Viša tužiteljka Birjite Ernest opisala je ovaj posao kao „dobro organizovan“ i „dobro vođen“.

„Dosad se u Danskoj nismo sretali sa slučajem ovakvog obima“, rekla je ona.

Takozvani „geng-beng skandal“ prvi put je počeo da puni novinske stupce 2017. godine, kada je Sejdler, morao da napusti poslove u stranci koju je pokrenuo sa svojim sinom, ali je pun obim optužbi isplivao u javnost tek sada.

Sejdler je nekoliko puta menjao političke stranke. Počeo je kao član liberalno-konzervativne stranke Liberali, pa je prešao u liberalniju partiju Liberalni savez, da bi kasnije pokrenuo sopstvenu partiju, Socijalno-liberalnu stranku.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar