U trendu

Indija: Smrtonosan okršaj u poslovnom centru u Kašmiru

SRINAGAR – Četiri osobe su poginule u indijskom delu Kašmira nakon smrtonosnog napada vladinih snaga na pobunjene ekstremiste u glavnom gradu tog regiona Srinagaru, saopštila je danas policija, potvrdile porodice žrtava.

Šef regionalne policije, Vidžai Kumar, rekao je da su pobunjenici sinoć opkolili poslovni centar u Srinagaru, a nakon dojave policiji o njihovoj akciji počeli „neselektivno da pucaju“ na pripadnike policije i vojske, prenosi AP.

Sukob koji je usledio doveo je do smrti dva civila i dva osumnjičena pobunjenika, uključujući jednog državljanina Pakistana, rekao je danas Kumar tokom konferencije za novinare.

I dok policija saopštava da su civili poginuli u unakrsnoj vatri i da su identifikovani kao vlasnik poslovnog centra Mohammad Altaf Bhat i trgovac Mudasir Ahmed, porodice ubijenih civila tvrde da su ih indijske trupe koristile kao živi štit tokom smrtonosnog sukoba.

Šef policije je rekao da je Ahmed, stomatološki hirurg i trgovac nekretninama koji je iznajmio kancelarijski prostor u zgradi, bio simpatizer pobunjenika, ali očevici to odbacuju tvrdeći da su pripadnici policije na očigled desetina ljudi naterali Mohammad Altaf Bhata i Mudasir Ahmeda da budu živi štit policiji.

Ovu verziju događaja potvrdio je i brat ubijenog Bata i dodao da je Mohammad Altaf hladnokrvno ubijen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar