U trendu

Indipendent: Hitan sastanak SZO-a zbog majmunskih boginja

ŽENEVA – Svetska zdravstvena organizacija (SZO) će danas sazvati hitan sastanak zbog povećanja broja slučajeva majmunskih boginja, prenosi britanski list Indipendent.

Britanski sekretar za zdravstvo Sajid Džavid izjavio je da je Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) danas potvrdila još 11 slučajeva majmunskih boginja u Velikoj Britaniji, a većina obolelih ima blage simptome, navodi britanski list.

U Velikoj Britaniji je ukupno registrovano 20 slučajeva.

„UKHSA je potvrdila 11 novih slučajeva majmunskih boginja u Velikoj Britaniji. Jutros sam obavestio ministre zdravlja G7 o onome što do sada znamo“, izjavio je Džavid i dodao da su britanske zdravstvene vlasti nabavile dodatne doze vakcina koje su efikasne protiv ove bolesti, prenosi Indipendent.

SZO će danas sazvati sastanak vodećih stručnjaka kako bi razgovarali o trenutnoj epidemiji, navodi Indipendent, pozivajući se na pisanje Telegrafa.

Veruje se da će glavne teme razgovora biti način na koji se virus širi, neuobičajeno visoka zaraznost među gej i biseksualnim muškaracima i situacija sa vakcinacijom, navodi britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar