U trendu

Indonezija: Još spasenih iz ruševina džamije

DŽAKARTA – Iz ruševina džamije koja je oštećena u snažnom zemljotresu na ostrvu Lombok u Indoneziji, vojnici su izvukli još jednu osobu.

Na video snimcima vide se vojnici i spasioci koji izvlače muškarca sa belom kapom i u beloj odori, ipod porušenog krova džamije, prenosi AP.

Agencija Kjodo navodi da je u džamiji u selu Lading-Lading na severu Lomboka, u toku bila molitva kada je zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihtera, u nedelju pogodio ostrvo.

U tom razornom zemljotresu poginule su 104 osobe, a povređeno je više od 200 osoba, izjavio je Viranto, vladin ministar za koordinaciju političkih, pravnih i bezbednosnih poslova.

Portparol Agencije za katastrofe Sutopo Purvo Nugroho izjavio je da se nada da ispod ruševina džamije ima još preživelih, budući da su u ponedeljak odande izvučeni muškarac i žena.

Zvaničnici su naveli da se u privremenim skloništima nalazi oko 20.000 ljudi, da mnogi spavaju pod vedrim nebom, ali i da imaju problem sa pijaćom vodom.

Stotine turista i radnika i dalje pokušavaju da napuste Lombok gde nema struje i gde su hoteli i hosteli oštećeni. Na lokanom aerodromu brojni turisti spavaju na podu dok čekaju letove.

Zemljotres pogodio i susedno ostrvo Bali, gde je takođe poginulo nekoliko osoba.

Kjodo podseća da je Lombok 29. jula takođe pogodio zemljotres, jačine 6,4 stepena, u kome je poginulo 17 i povređeno više ljudi. Oko 10.000 ljudi je još od tada u privremenim skloništima, a najnoviji potres je broj raseljenih povećao ne 20.000.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar