U trendu

Iran ispalio rakete s natpisom Izrael mora biti uništen

Iran je danas ispalio dve balističke rakete na kojima je bilo ispisano „Izrael mora biti potpuno uništen“, javila je iranska agencija Fars.
Rakete su ispaljene u trenutku kada američki potpredsednik Džozef Bajden boravi u poseti Izraelu u okviru turneje po Bliskom istoku.

Revolucionarna garda je ispalila rakete iz severnog Irana na mete udaljene oko 1.400 kilometara na jugoistoku zemlje, navodi se u izveštaju agencije.

Komandant Revolucionarne garde Amir Ali Hadžizadeh izjavio je da je cilj raketne probe da se pokaže Izraelu da Iran može da ga pogodi, prenosi Fars.

„Domet naših raketa od 2.000 kilometara ima za cilj suprotstavljanje cionističkom režimu. Izrael je okružen islamskim zemljama i neće dugo opstati u ratu. Pašće i pre nego što ga pogode ove rakete“, kazao je Hadžizadeh.

Iran je i u utorak tokom vojne vežbe ispalio nekoliko balističkih raketa s više mesta širom zemlje.

Portparol Stejt departmenta je osudio jučerašnje lansiranje raketa i rekao da SAD planira da to pitanje iznese pred Savet bezbednosti UN.

Iran i zapadne svetske sile su prošlog leta potpisale istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, ali su SAD u januaru uvele Iranu nove sankcije zbog programa balističkih raketa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar