U trendu

Iran: Teroristički napad i „Varšavski cirkus“ su povezani

TEHERAN – Ministar inostranih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif povezao je današnji samoubilački bombaški napad na elitnu iransku Revolucionarne gardu u zemlji sa sastankom o Bliskom istoku, koji SAD organizuju u Varšavi.

Zarif je danas objavio na Tviteru: “Nije li slučajnost da je Iran pogođen terorom istog dana kada počinje „Varšavski cirkus“? Naročito kada ga kohorte istih terorista razveseljavaju za Varšavskih ulica i podržavaju ga tviter botovima?“.

On je dodao da se „čini da SAD uvek prave iste pogrešne izbore, ali očekuju različite rezultate“, prenosi AP.

Iranski državni mediji preneli su da je sunitska ekstremistička grupa „Džaiš el Adl“ ili „Armija pravde“, koja je aktivna na jugoistoku Irana, preuzela odgovornost za napad na autobus koji je prevozio članove Iranske revolucionarne garde, kada je ubijeno najmanje 20 njenih pripadnika, a još najmanje toliko ranjeno.

Ovaj teroristički napad dogodio se prvog dana konferencije u Varšavi posvećene Bliskom istoku, u organizaciji SAD, u na kojoj ne učestvuje Iran i gde je jedna od tema diskusije, kako SAD formulišu, „iranski maligni uticaj širom Bliskog istoka“, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.