U trendu

Islamska država: Ameriko, daviš se a na tvom čelu je „idiot“

Islamska država (ID) tvrdi da se Sjedinjene Američke Države „dave“ i da je na njihovom čelu „idiot“, a to je poručio portparol ove ekstremističke grupe u njenim prvim zvaničnim opaskama o predsedniku SAD Donaldu Trampu otkako je on stupio na funkciju.

„Ameriko, daviš se, a spasioca nema, postala si plen vojnika kalifata u svim delovima sveta, bankrotirala si i znaci tvoje propasti su svima očigledne“, rekao je portparol ID Abi al-Hasan al-Muhadžer na snimku koji je danas objavljen na mreži Telegram, prenosi Rojters.

On je dodao da „za to nema većeg dokaza od činjenice da je na čelu SAD „idiot koji ne zna šta je to Sirija, Irak ili islam“.

„Crkni od pakosti, Ameriko, crkni od pakosti, zemlja u kojoj i staro i mlado hrli da umre u ime Boga neće biti poražena“, poručio je Al-Muhadžer.

Tramp je poraz nad Islamskom državom učinio prioritetom svog predsedničkog mandata, a snage koje SAD podržavaju bore se za preuzimanje najveća dva grada koja su u rukama ID – Mosula u Iraku i Rake u Siriji, podseća britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.