Islamska država objavila snimak o počiniocima napada u Parizu

Džihadisti iz Islamske države objavili su video snimak u kojem su predstavili počinioce napada u Parizu 13. novembra 2015. godine kada je poginulo 130 osoba i zapretili medjunarodnoj koaliciji koja bombarduje njihove položaje, posebno preteći Velikoj Britaniji.

U snimku naslovljenom “Ubijte ih gde god na njih naidjete” pominje se devet napadača u Parizu, četiri državljana Beligije, trojica iz Francuske i dvojica iz Iraka.

Islamska država, koja je kasno sinoć objavila snimak putem svog medijskog ogranka El Hajat, prikazala je džihadiste tokom obuke i kako ubijaju žrtve predstavljene kao taoci.

Obraćajući se na arapskom i francuskom, nekoliko džihadista na snimku je navelo da se njihova poruka odnosi na sve zemlje koje učestvuju u medjunarodnoj koaliciji, predvodjenoj SAD, koja bombarduje njihove položaje u Iraku i Siriji od avgusta 2014. godine.

Na snimku se pojavljuje i portret britanskog premijera Dejvida Kamerona s porukom na engleskom da će “svakog ko se pridruži nevernicima, stići sablja džihadista”.

Islamska država u tom snimku je objavila i odlomke napada u Parizu.

Islamska država zaposela je u junu 2014. godine velike delove teritorije Sirije i Iraka i redovno snima pogubljenja kao deo propagande.

(Beta)

Ostavite komentar