U trendu

Islamska država otela 400 civila

Islamska država otela je 400 civila u sirijskom gradu Deir ez Zor, dan pošto je ubila 300 ljudi, javili su sirijski mediji i nevladine organizacije.
Nevladina organizacija Opservatorija za zaštitu ljudskih prava navela je da je 400 civila kidnapovano u Al-Bahelijehu, predgradju grada Deir ez Zor.

U saopštenju se navodi da je Islamska država civile odvela u regione koji su pod njenom kontrolom, izmedju ostalog u područje u blizini njenog uporišta, grada Rake.

Direktor Opservatorije za zaštitu ljudskih prava Rami Abdel Rahman rekao je da strahuje da Islamska država namerava da pogubi civile, a da će žene pretvoriti u „seksualno roblje, kao što je to činila u prošlosti“.

Svetski medji javili su da je Islamska država juče ubila više desetina ljudi, a sirijska državna agencija Sana objavila je da je ubijeno 300 ljudi.

Osim toga, danas je stradalo još 40 civila, medju kojima ima i dece, u bombardovanju Rake, uporištu Islamske države na istoku Sirije.

Opservatorija za zaštitu ljudskih prava nije mogla da precizira da li su Raku bombardovali ruski ili sirijski avioni.

Islamska država kontroliše najveći deo provincije Deir el Zor, dok je nekoliko naselja na severu istoimenog grada, kao i obližnji vojni aerodrom, pod kontrolom vladinih snaga.

Libanska televizija El Majadin juče je izvestila o masakru, navodeći da su pripadnici Islamske države ubili 280 osoba, medju kojima su žene i deca, kao i da su njihova tela bacili u reku Eufrat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.