najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ispovest Monike Levinski: Mislila sam da će Bil ostaviti Hilari

Monika Levinski (43) je 27. jula 1998. godine priznala javnosti svoju ljubavnu vezu sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom. Imunitet koji je imala zbog rada u Beloj kući sprečio je da iznosi intimne detalje o njihovoj aferi. Taj veto je istekao 2001. godine, a ona je svoje ćutanje prekinula tek 2014. godine.

Poverila se koleginici

U Beloj kući počela je da radi 1995. Imala je 22 godine. Kasnije će svedočiti da je između 1995. i 1997. imala devet seksualnih susreta sa Klintonom. U aprilu 1996. premestili su je u Pentagon jer je “provodila previše vremena” s predsednikom. U septembru 1997. rekla je koleginici Lindi Trip za vezu sa Bilom. Linda je počela potajno da snima telefonske razgovore sa Monikom. U decembru 1997. Levinski je napustila Pentagon. Trip je dala snimke razgovora nezavisnim istražiocima.

Klinton je u početku poricao vezu sa Levinski, a onda su ga zbog lažnog svedočenja 1998. optužili za veleizdaju i ometanje pravde pa je na kraju rekao: “Imao sam vezu sa gospođicom Levinski koja nije bila primerena”. Ipak, ostao je predsednik do kraja mandata.

Nakon 16 godina ćutanja Levinski je, 2014. izašla u javnost i rekla da duboko žali zbog onoga što se dogodilo.

Vreme je da prošlost ostavim tamo gde pripada i zapalim tu plavu haljinu. Ja duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona. Dopustite mi da to ponovim: Ja duboko žalim zbog onoga što se dogodilo. Donela sam odluku da prestanem da se vrtim u krug u sopstvenoj prošlosti i tako uništavam tuđe budućnosti. Odlučna sam da ovu priču privedem kraju. Napokon sam odlučila da glavu uzdignem visoko iznad vode, udahnem i nastavim dalje – rekla je Levinski 2014. godine za američke medije.

Naravno, moj šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je došlo kasnije, kad sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao delom jer je bio prožet moći – rekla je Monika.

Rekla je kako nije primila novac od Klintona u zamenu za ćutanje i da je s druge strane odbila ponude i u vrtoglavim iznosima od 10 miliona dolara  kako bi iznela detalje o aferi. Tvrdi kako je u nekim trenucima bila na ivici samoubistva i kako je mislila da će biti javno ponižavana dok doslovno ne umre od sramote. Kasnije je najavila da će objaviti knjigu jer je ogorčena što Klinton nije platio dovoljno veliku cenu nepromišljenog upuštanja u avanturu sa njom, a ona i dalje živi sama, nema partnera, dece, a navodno je ostala trudna sa izvesnim Tomasom iz Pentagona, kako je opisala u ranije objavljenoj biografiji autora Endrua Mortona.

– Monika je imala pobačaj, izgubila je dete, ta praznina u njenom životu nikad nije popunjena – ispričala je njena prijateljica.

Mislila je da će Bil ostaviti Hilari

Rekla je i da zbog svega nije mogla da izgradi karijeru i da su je ljudi izbegavali. U vezu se upustila jer je naivno verovala da ima nade za njihovu vezu i da će Bil ostaviti Hilari. Ali Klinton se nije razveo od Hilari i oni su postali jači nego ikada. Hilari je izgradila političku karijeru, bivši predsednik uspešno vodi humanitarnu i političku kampanju “Klintonova inicijativa”. Imaju skupe kuće, putuju svetom i na računima imaju milione dolara.

Monika nije mogla da dobije posao pa se 2005. preselila u Englesku, završila magistarski rad i radila kao novinarka za tamošnje medije.

– Monica bi mogla da napiše i koliko joj je puta Bil pričao o svojoj želji za seksom utroje, o orgijama i korišćenju raznih seksualnih pomagala – navela je tada njena prijateljica.

Rekla je i da bi Monika mogla da objavi i intimna pisma Klintonu. U njima opisuje svoju ljubav prema njemu i verovanje da ga ona može usrećiti više nego supruga koju je Bil pred Levinski zvao “hladnom ribom”.

Klinton se navodno isto sa Levinski šalio o svom nepostojećem bračnom seksualnom životu i čak joj rekao da misli kako on nije jedini koji traži ljubav van svog braka.

Htela je da zaštiti Klintona?

– Godinama je pokušavala da zaštiti Bila zbog neobjašnjivog osećaja odanosti. Ali ljubav je zauvek prošla, više ne oseća ni lojalnost ni strah i njeni memoari biće Klintonova najgora noćna mora – tvrdili su njeni prijatelji.

Sve to su bili razlozi zbog kojih je Monika razmišljala o tome da zaradi na skandalu koji je stajao karijere i normalnog života. Ono što je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

Posle afere je živela u Londonu, u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu. Tokom tog vremena tražila je posao, ali su je prema njenim rečima poslodavci stalno odbijali zbog njene prošlosti. U nekim slučajevima bi joj ponudili posao, ali kako je rekla ‘iz pogrešnih razloga’. Naime, rekli su joj da bi posao koji bi obavljala uključivao prisustvovanje na raznim događajima gde bi bili i mediji.

– Možda sam i prva osoba čije je globalno poniženje došlo zahvaljujući internetu – zaključuje Levinski, kojoj je trenutni cilj da pomogne žrtvama poniženja i zlostavljanja preko interneta, prenose mediji.

 

2 komentara
  1. Ilija

    Ma važno da si ti moralna gromada koja ima pravo svima da sudi.

  2. Radoslav Radovic

    Monika je primjer lose odgojene,nesposobne i lake zene a Klinton je covjek bez savjesti svijesti casti i karaktera,pravi pravcati zlikovac.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike