U trendu

Istra: Uhapšen slovenački krijumčar migranata

PULA – Nakon intenzivne višesatne potrage istarska policija je danas kod Huma uhapsila 26-godišnjeg slovenačkog državljanina, koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata s Kosova i napada na policajca na istarskom autoputu, izvestila je Policijska uprava istarska.

Krijumčar migranata priveden je u Policijsku stanicu Buzet i nad njim se sprovodi kriminalistička istraga, javila je Hina.

Policijski službenici su juče uočili na Istarskom ipsilonu sumnjivo vozilo marke škoda, slovenačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo prema Pazinu, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz upotrebu svetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dela puta gde se izvode radovi i saobracaj se odvija jednom prometnom trakom. Kada je naišao na kolonu zaustavio je vozilo iz kojeg su izašle četiri nepoznate osobe i pobegle u šumu.

U trenutku kada je policajac prišao vozilu, 26-godišnji vozač – krijumčar migranata, je vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi zaštitio vlastiti život i život drugih policajac je ispalio hitac u gume vozila.

Vozač je pobegao, a policijski službenici su pronašli njegovo vozilo kilometar dalje. U događaju niko nije povređen.

Policija je sinoć na području Roča pronašla migrante koji su pobegli iz slovenačkog vozila.

Vozač škode, koji je krijumčario migrante, pronađen je danas na području Huma.

Tokom 2018. godine hrvatska policija je uhapsila više od 600 krijumčara ljudima što je u odnosu na 2017. godinu povećanje od gotovo 100 posto, naveli su iz hrvatskog MUP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.