U trendu

Istraga protiv policajca zbog širenja mržnje na Fejsu

Austrijska Služba za zaštitu ustavnosti pokrenula je istragu protiv policajca iz pokrajine Koruška zbog širenja mržnje i poziva na naoružavanje protiv izbeglica preko Interneta.

Naime, povodom izveštaja bečkog dnevnika „Kronen cajtung“ o poseti predstavnika „Amnesti internešenela“ Prihvatnom centru Trajskirhen, jedan korisnik Fejsbuka se požalio da mu je dosta izbeglica, pošto mu je grupa azilanata navodno napala malog psa. Na tu opasku odgovorio mu je korisnik Fejsbuka koji je napisao:

„Naoružaj se prijatelju. Kalibar 45 pomaže protiv takvih tipova“ i dodao zapitavši: „Zašto ne i 9 mm“.

Prethodni sagovornik sa Fejsbuka mu je uzvratio da „nije važno, bitno je samo da deluje“. I sve bi možda prošlo nezapaženo da korisnik Fejsbuka koji je pozivao na naoružavanje nije policajac iz Klagenfurta.

Aferu je otkrio raniji poslanik stranke Zelenih Karl Elinger koji je naglasio da državno tužilaštvo treba da utvrdi da li u svemu postoji krivicno delo, ali da svakako policajac mora odgovarati kroz disciplinarne mere. Portparol Službe za zaštitu ustavnosti pokrajine Koruška Markus Deksl potvrdio je da je pokrenuta istraga. On je objasnio da je još otvoreno koje će posledice imati ovaj slučaj po policajca, jer postoji mogućnost i da je Fejsbuk nalog „hakovan“ i da je neko drugi pod njegovim imenom postavio poruku mržnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar