U trendu

Istraga zbog preteranih troškova u Netanijahuovim rezidencija

Izraelski vrhovni tužilac Jehuda Vajnštajn naredio je krivičnu istragu zbog preteranih troškova u rezidencijama premijera Benjamina Netanijahua, navode danas izraelski mediji.

Prethodno je državni kontrolor upozorio da se velike sume novca troše na hranu, nameštaj, čišćenje i održavanje bašte u zvaničnoj Netanijahuovoj rezidenciji u Jerusalimu i njegovoj privatnoj kući u Cezareji na obali Sredozemnog mora.

Ne očekuje se da će Netanijahu odmah biti ispitivan, već će se istraga fokusirati na Ezru Saidofa koji je zadužen da nadgleda održavanje.

Netanijahua inače već dugo prati imidž lidera koji uživa u cigarama i konjaku, dok je njegova supruga Sara bila na udaru kritika zbog navodnog maltretiranja osoblja i sklonosti da kupuje skupe stvari.

Saidof je zamenik generalnog direktora u premijerovom kabinetu, zadužen je za finansije i smatra se da snosi odgovornost za moguće pronevere.

Pored njega će biti ispitivan i električar Avi Fahima koji je radio u premijerovom domu u Cezareiji.

Istražitelji sumnjaju  da su troškovi njegovog rada nagomilani na štetu poreznika.

Izraelski mediji, pozivajući se na visoke policijske zvaničnike, navode da zapravo nema dokaza o krivičnim prekršaju premijera i njegove supruge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.