U trendu

Istrčao je iz kuće i zapucao na muškarca, ostao u šoku kada je video o kome je reč (video)

Džerfiju Zigleru (53) iz Ročesters Hilsa u Mičigenu počelo je suđenje zbog pokušaja ubistva mladog Afroamerikanca Brena Vokera (14) u aprilu ove godine.

https://www.youtube.com/watch?v=PdHIbz924Bc

Penzionisani vatrogasac istrčao je iz svog doma sa sačmarom u rukama i uputio dva hica prema tinejdžeru koji se na vreme dao u beg. Sve je to snimila sigurnosna kamera pa je snimak postao dostupan javnosti. Mladi Voker tvrdi da je zakasnio na školski autobus i krenuo pešice prema školi. Stao je kod Ziglerove kuće, gde je hteo pitati kojim smerom da nastavi put do škole. Na snimku se vidi kako dečak zvoni na vrata i ubrzo panično beži dok Džefri izlazi iz kuće i puca prema njemu, piše Dejli Mejl.

Dana Zigler, supruga osumnjičenog, prisetila se tog dana. Rekla je da je počela da vrištati misleći da dečak pokušava da provali u kuću.  – Rekao mi je da ide u školu i u tom trenu je prišao vratima – rekla je Dana i dodala da je Voker otvorio vratašca sa zaštitnom mrežom i uhvatio se za kvaku vrata kao da pokušava da uđeu kuću. – Nije izgledao kao dete. Izgledao je kao veliki muškarac – rekla je i upitala se kako je moguće da je išao u školu ako u blizini nema škole.

Njen vrisak probudio je supruga koji je istrčao i počeo da puca. Na suđenju je rekao da je hteo da ispali hitac upozorenja u vazduh, ali da se okliznuo. Dodao je i da je tek na snimku shvatio da se radi o 14-godišnjaku i da je zbog toga bio u šoku. Pokajao se zbog svog postupka. Na suđenju su ga upitali i kako bi reagovao da je znao da se radi o školarcu. – Odvezao bih ga u školu – rekao je Zigler, kom su tri puta provalili u kuću između 2009. i 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)