U trendu

Ivana Tramp odustala od zahteva da bude ambasador SAD u Pragu

Bivša supruga američkog predsednika Donalda Trampa, Ivana Tramp, odustala je od zahteva da bude američki ambasador u Pragu, iako joj je Tramp funkciju ponudio zato što joj se učinilo da bi to za nju bilo suviše mnogo posla a tim odustajanjem je razbesnela predsednika Češke Miloša Zemana.

„Zaista sam se razbesneo. Da sam kod sebe imao štap usledila bi ista scena kao sa českim premijerom. Trebalo je da stoji iza toga šta je rekla i da oseća odgovornost prema zemlji iz koje potiče. A vi kukavički bežite od te odgovornosti“, prepričao je sinoć za televiziju Barandov predsednik Zeman svoj susret sa Trampovom pre dva dana u Pragu kada je saznao da je ambasadorsko mesto odbila.

Zeman je kazao da je Donald Tramp zaista svojoj bivšoj supruzi ponudio mesto ambasadora u Pragu nakon što je to ona sama javno zatražila ali da je na kraju funkciju odbila i pravdala to time da bi kao ambasadorka imala suviše posla.

Zeman je prošle jeseni nakon tog zahteva Trampove, kako je sam ranije priznao, odmah počeo da lobira da ambasadorka bude baš ona.

„Kazao sam Trampu da je to, prema njegovim rečima, njegova omiljena bivša supruga. Videćemo hoće li je poslati ili ne“, kazao je Zeman koji je, čim je Ivana rodjena Zelnjičkova Tramp izrazila želju da bude ambasadorka u Pragu, javno rekao da boljeg ambasadora SAD u Prag ni ne mogu da pošalju.

Osim Ivane Tramp, kako je priznao sinoć u intervjuu, Zemana je neprijatno iznenadio i sam Donald Tramp koji je do sada imao njegovu bezrezervnu podršku.

„Poziv liderima arapskih zemalja za borbu protiv ekstremizma i terorizma izneo je u Rijadu koji je centar radikalnog islama. U Saudijskoj Arabiji do današnjeg dana organizuju javna pogubljenja, žene kamenuju a do danas ne postoji ravnopravnost  oba pola. Tramp je izneo ispravne teze ali na pogrešnom mestu“, dodao je češki predsednik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar