U trendu

Izbeglice plen za muslimanske fundamentaliste

Muslimanski fundamentalisti pokušavaju da u svoje redove  uvuku izbeglice koje u velikom broju dolaze u Nemačku, saopštile su nemačke obaveštajne  službe.

„Salafisti pokušavaju da u svoje redove uvuku mlade izbeglice, koje u našu zemlju dolaze bez  porodice, i traže poznanstva i podršku“, rekao je agenciji DPA portparol bavarske obaveštajne službe.

Taj neimenovani zvaničnik rekao je da salafisti najčešće pokušavaju da stupe u kontakt sa izbeglicama u prihvatnim centrima ili na železničkoj stanici u Minhenu, gde je poslednjih dana iz Madjarske i Austrije došlo hiljade ljudi koji utočište pokušavaju da nadju u Nemačkoj.

„Salafisti pokušavaju da iskoriste probleme izbeglica i privole ih za postizanje njihovih ciljeva“, rekao je portparol bavarske obaveštajne službe.

I obaveštajna služba nemačke pokrajine Severna Rajna-Vestfalija saopštila je da fundementalisti stupaju u kontakt sa kandidatima za azil preko lažnih humanitarnih organizacija.

Bavarska i Severna Rajna-Vestfalija i su po sistemu kvota regioni koji će u Nemačkoj primiti najviše izbeglica – izmedju 15 i 21 odsto.

Očekuje se da će Nemačka ove godine primiti 800.000 azilanata, što je četiri puta više nego prošle godine. Medju njima najviše ima Sirijaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.