Izbeglice u Danskoj odbile smeštaj na selu

Gradonačelnik danskog grada Kolding Jorn Pedersen izjavio je da je “zapanjen” činjenicom da je grupa sirijskih izbeglica odbila da se useli u kuće koje je ta opština otkupila i uredila za njih, samo zato što se objekti nalaze u seoskom području te opštine.

“Naravno da bi bilo lepo da svako dobije po jedan lep dvosoban stan u centru grada. Ali, ako je neko došao ovde kao izbeglica, valjda mu je najvažniji krov nad glavom”, izjavio je gradonačelnik Pedersen za dansku TV Jug (TV Syd).

On je objasnio se radi o kućama koje su renovirane i u potpunosti prilagodjene za smeštaj manjih grupa muškaraca koji su samci, ali da je svih deset kojima je to ponudjeno odbilo smeštaj isključivo zbog udaljenosti od centra grada.

Vlasti Koldinga su, inače, donele odluku da se izbeglice koje su im dodeljene rasporede po celoj teritoriji opštine kako bi se izbeglo stvaranje takozvanih “getoa” gde su migranti koncentrisani u relativno zavorenim zajednicama, što otežava njihovu integraciju u dansko društvo.

(Beta)

Jedan komentar

  • sasa

    Ma kakva integracija, kakve budalaštine! Nisu Danci decenijama plaćali ogromne poreze da ih neko naseljava i troši njihove fondove! Tako se vrši i genocid, jer se veštački menja etnička slika stanovništva na jednoj teritoriji! DEPORTACIJA!

Ostavite komentar