U trendu

Izetbegovic: Sporazum iz Brisela vazan korak na putu BiH

SARAJEVO – Predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da je politički sporazum koji su u nedelju uveče u Briselu, kako je naveo, prihvatili članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine i većina predsednika parlamentarnih stranaka, važan iskorak na evropskom putu BiH.

Prema rečima Izetbegovića, principi i obaveze iz Sporazuma predstavljaju mapu puta koji ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo BiH u EU, preneo je klix.ba.

„Oni, takođe, osiguravaju bolju funkcionalnost naših institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije“, kazao je Izetbegović.

On se nada da nedeljni sastanak u Briselu predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu.

„Nadam se i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa. Zahvaljujem se predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i visokom predstavniku Evropske unije za spoljne poslove i sigurnosnu politiku Žozepu Borelju na angažmanu i podršci u usaglašavanju i prihvatanju Sporazuma“, poručio je predsednik SDA Bakir Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar