U trendu

Izgradnja aerodroma u Trebinju-strateški projekat za Srpsku

BANJALUKA – Ako sve bude teklo po planu i ako dokumentacija bude izrađena u prvom kartalu naredne godine, tada bi mogla početi izgradnja Aerodroma Trebinje, konstatovano je na današnjem sastanku premijera Radovana Viškovića sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća.

Tokom sastanka razmotrene su aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade Nacrta zoning plana područja posebne namene „Aerodrom Trebinje“.

Višković je izrazio zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinju i istakao da se radi o strateškom projektu za Republiku Srpsku.

„Od svih nadležnih institucija, javnih preduzeća, projektanata i lokalne zajednice očekuje se maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom“, izjavio je Višković, saopšteno iz Biroa Vlade Republike Srpske za informisanje.

Prema informacijama koje su predstavnici resornih institucija izneli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom oktobra, s tim da bi celokupna dokumentacija trebalo da bude izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar