najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izrael će jednom biti ogradjen

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je danas želju da okruži svoju zemlju ogradama i barijerama, u cilju zaštite od “divljih zveri”.

“Na kraju će, u zemlji Izrael, kako ja vidim, biti ograda koja ga potpuno okružuje. Pitaće me: ‘Je li to što želiš, da zaštitiš vilu?’ Odgovor je da. Hoćemo li okružiti svu državu Izrael ogradama i barijerama? Odgovor je da. U području u kome živimo moramo se braniti od divljih zveri,” rekao je Netanjahu obilazeći deo istočne granice Izraela.

On je rekao da njegova vlada priprema višegodišnji plan da okruži ceo Izrael bezbednosnim barijerama, kao i plan da se zatvore mesta na kome nema separacione barijere izmedju Izraela i Zapadne obale.

“To će koštati mnogo milijardi i mi radimo planiramo da postepena izgradnja traje godinama, ali da se okonča kako bi se branila država Izrael,” rekao je Netanjahu.

Izrael je još tehnički u ratu sa severnim susedom Sirijom, a sa libanskim Hezbolahom izraelska vojska ratovala je više od mesec dana u leto 2006. godine. Izrael je sa Palestincima u višedecenijskom sukobu, a mir je potpisao s Egiptom i Jordanom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike