U trendu

Izrael: Kongresmenka može da obiđe porodicu

JERUSALIM – Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će američkoj kongresmenki Rašidi Tlaib biti dopušteno da obiđe svoju porodicu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Saopštenje usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Tlaib i još jednoj kongresmenki iz SAD Ilhan Omar, prenosi Rojters.

Obe poslanice su iz redova Demokratske stranke.

Premijer Benjamin Netanijahu je juče rekao da im neće dozvoliti da posete Izrael, ali da će, ako Tlaib podnese zahtev da poseti porodicu i ako je reč o humanitarnom pitanju, Izrael to razmotriti sve dok se ona drži obećanja da neće govoriti protiv Izraela.

Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu „Bojkot, diverzija, sankcije“, da posete tu zemlju.

„To bi bila velika slabost kada bi Izrael dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da dođu u posetu“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.

(Tanjug)

Napišite komentar