U trendu

Izrael odgovorio tenkovskom vatrom i vazdušnim udarima na raketu iz Gaze

Izraelska vojska odgovorila je danas tenkovskom vatrom i vazdušnim udarima na ciljeve u pojasu Gaze, nakon što je raketa ispaljena odatle eksplodirala u izraelskom pograničnom gradu Sderotu.

Grupa salafista Ahfad al-Sahaba je naknadno peuzela odgovornost za raketnu vatru.

Vojska je ispalila tenkovske granate na ciljeve Hamasa u Beit Hanunu, na severu pojasa skoro sat kasnije.

Palestinski mediji su javili da nema izveštaja o povredama.

Izraelski avioni su danas popodne izveli nekoliko udara na ciljeve Hamasa.

Povredjenih u Izraelu od eksplozije rakete nije bilo, ali je dvoje ljudi je pretrpelo šok, a izraelska armija je zatvorila mesto na koje je raketa pala, javljaju izraelski mediji.

Mediji podsećaju da je to prvi takav incident od sredine septembra. Tada je jedna granata pala na otvoreno područje na jugu Izraela, ali nije bilo povredjenih niti je napravljena šteta.

U odgovoru su izraelske vazduhoplovne snage gadjale tri „terorističke infrastrukture“ koje pripadaju Hamasu na severu pojasa Gaze, kako je saopštila armija.

Otprilike u isto vreme projektil je pao na severu na izraelski deo Golanske visije pod kontrolom Izraela, što je, kako se veruje, bio rezultat prelivanja sukoba iz Sirije. Štete i povreda nije bilo.

U avgustu je Izrael izveo desetine vazdušnih i artiljerijskih udara na Gazu, ranivši pet Palestinaca, nakon što je raketa ispaljena sa te palestinske teritorije pogodila rezidencijalni deo Sderota.

Izraelska armija smatra Hamas koji kontroliše Gazu, odgovornim za svako nasilje koje odatle potiče.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar