U trendu

Izrael optužio CNN i BBC za neuravnoteženo izveštavanje o sukobima u Gazi

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je Si-En-En (CNN) i Bi-Bi Si (BBC) za neuravnoteženo izveštavanje o nedavnim dogadjajima u pojasu Gaze, optuživši te medije da su „manipulisali“.

Tvit CNN-a sadrži hronološku netačnost jer sugeriše da su četiri Palestinca, od kojih su tri pripadnika vojnog krila Hamasa, poginula pre nego što je palestinski snajper ubio izraelskog vojnika, navodi ministarstvo.

„Izraelski tenk je odgovarao na izveštaj o proboju ograde… nakon izbijanja nasilja u kojima su poginula četiri Palestinca, uključujući ekstremiste Hamasa, i jedan izraelski vojnik“, naveo je CNN na Tviteru.

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela gnevno je što se u toj poruci sugeriše da je pogibija Palestinaca prethodila pogibiji izraelskog vojnika i time krivica za smrtonosni sukob pripisuje Izraelu, navode izraelski mediji.

„Ne@cnn!!! Ovog puta ste pogrešili i to ne prvi put – izraelskog vojnika ubio je Hamas i IDF (Izraelske odbrambene snage) su se osvetile, štiteći zemlju i gradjane protiv terorista ubica. Pogrešno predstavljajući činjenice vi manipulišete protiv Izraela“, objavio je Nahšon na Tviteru uz apel: „Zaustavite svoju manipulaciju“.

Nahšon je takodje retvitovao tvit Omirija Kerena, savetnika američkog senatora Teda Kruza koji je kritikovao BBC.

BBC i CNN nisu reagovali na Nahšonove kritike.

„Mi u Ministarstvu smo budni 24 sata. Nećemo dopustiti da strani mediji namerno iskrivljuju dogadjaje u Izraelu i našem regionu. Odgovorićemo na svaki naslov i zahtevati momentalnu ispravku“, rekao je portparol.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar