U trendu

Izrael: Radimo na normalizaciji odnosa sa još jednom zemljom

JERUSALIM – Izrael radi na normalizaciji odnosa sa petom muslimanskom zemljom, najverovatnije iz Azije, koja će biti ostvarena tokom mandata Donalda Trampa, saopštili su danas izraelski zvaničnici.

Upitan da li je moguće skapanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa još jednom arapskom zemljom za vreme mandata Donalda Trampa, izraelski ministar za regionalnu saradnju Ofir Akunis je za nacionalnu televiziju rekao da zvaničnici rade u tom pravcu.

Verujem da će SAD izaći pred javnost sa saopštenjem o normalizaciji odnosa još jedne zemlje sa Izraelom, rekao je Akunis, a preneo Rojters.

On je naveo da postoje dve zemlje koje su glavni kandidati za sklapanje sledećeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Izraelom, ali nije otkrio koje.

Jedna od njih je u Persijskom zalivu i mogla bi biti Oman, ali ne i Saudijska Arabija, a druga muslimska zemlja dalje na istoku koja nije mala, ali nije Pakistan, naveo je izraelski ministar.

Zvaničnici Trampove administracije su rekli da pokušavaju da ostvare da više država prizna Izrael ili da poboljša odnose sa ovom zemljom.

Trampova administracija je ove godine posredovala u sklapanju sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela, s jedne strane, i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Maroka, s druge strane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar