U trendu

Izraelska vojska gađala ciljeve u Pojasu Gaze

TEL AVIV – Izraelska vojska rano jutros je gađala ciljeve u Pojasu Gaze, nakon što je 10 raketa ispaljeno iz te oblasti prema Izraelu, kao odgovor na sukobe koji su ranije izbili u džamiji Al Aksa.

U saopštenju vojske se navodi da su gađane dve Hamasove lokacije za proizvodnju i skladištenje oružja u Pojasu Gaze, kao odgovor na 10 raketa ispaljenih u tri talasa iz Pojasa Gaze prema oblasti Sderota i Jad Mordehaja, prenosi Džerusalem post.

Kasnije je takođe pogođen vojni kompleks i više vojnih položaja pod kontrolom ove militantne organizacije, dodaje se u saopštenju.

Radio Hamas je izvestio da su u izraelskim udarima pogođena dva kampa za obuku, jedan u gradu Gaza, a drugi u izbegličkom kampu, preneo je Rojters.

Palestinske frakcije u Gazi ispalile su rakete zemlja-vazduh na izraelsku letelicu koja je izvodila napade, prema palestinskim izveštajima.

Jedna od raketa ispaljenih tokom noći iz Pojasa Gaze prema Izraelu pogodila je fabriku u industrijskoj zoni Sderot, pet je palo na otvorenim površinama, a ostale je presrela izraelska vojska, a u ovom napadu nije bilo povređenih, saopštila je izraelska vojska, navodi Džerusalem post.

Izraelska policija je juče napala desetine vernika u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu , prema izjavama svedoka, palestinskih vlasti i saopštenju policije, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da je intervencija odgovor na ranije nerede i da je bila primorana da uđe u kompleks, nakon što su se maskirani ekstremisti zaključali u džamiju sa pirotehničkim sredstvima, motkama i kamenjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.