U trendu

Izraelska vojska ubila Palestinca na Zapadnoj obali

JERUSALIM – Izraelska vojska saopštila je danas da je ubila jednog Palestinca tokom racije u blizini grada DŽenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

Kako je vojska navela u saopštenju, tokom jedne u nizu racija sprovedenih širom palestinske teritorije, izraelske snage pucale su na osumnjičenog koji je pokušao da pobegne od hapšenja u selu DŽaba, prenosi agencija AP.

Navodi se da su snage pružile medicinsku pomoć Rafiku Rijadu Ganamu, ali je on kasnije proglašen mrtvim, kao i da je incident pod istragom.

Dodaje se da je vojska imala zadatak da uhapsi osumnjičene koji su umešani u terorističke operacije, bez detaljnijeg objašnjenja.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je primilo potvrdu o smrti Rafika Rijada Ganama od agencije koja koordinira poslove sa Izraelom.

Palestinska novinska agencija Vafa izvestila je da je 20-godišnji muškarac teško ranjen tokom sukoba u selu.

Ganam je drugi Palestinac iz DŽabe ubijen poslednjih dana, navodi američka agencija.

Izraelska vojska izvodila je skoro svakodnevne racije u palestinskim gradovima i selima na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon serije smrtonosnih napada Palestinaca ranije ove godine u kojima je ubijeno 19 Izraelaca, a nekoliko napadača dolazi iz oblasti DŽenin.

Desetine Palestinaca ubijeno je u ovim napadima izraelske vojske, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.