U trendu

Izraelski napad uništio tv stanicu Hamasa u pojasu Gaze

TEL AVIV – Izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze uništio je sedište tv stanice pokreta Hamas, Al Aksa, a zaposleni su evakuisani i nema izveštaja o povređenima.

Izrael je uoči vazdušnog napada ispalio hice upozorenja, pa je stanica obustavila emitovanje programa, da bi nekoliko minuta kasnije u vazdušnom udaru trospratna zgrada bila unistena, javio je AP.

Portparol Hamasa, Favzi Barhum, osudio je napad kao „varvarsku i drsku agresiju“.

Izrael je saopštio da je ta stanica „emitovala nasilnu propagandu“ i da je ekstremistima obezbeđivala „operativne poruke“.

Izraelska vojska saopštila je nešto ranije da su palestinski ekstremisti ispalili najmanje 300 raketa u pravcu Izraela iz Pojasa Gaze.

„Desetine raketa je presreo sistem vazdušne odbrane Gvozdena kupola“, saopštila je Pres služba izraelskih odbrambenih snaga, navodeći da su ekstremisti u poslednjim satima ispaljivali „više od jedne rakete u minuti“, prenosi Tas s.

Najnovije borbe bacile su sumnju na nedavno postignute sporazume uz posredovanje Egipta i zvanicnika UN u cilju smanjenja napetosti, javio je AP.

UN su saopštile da rade sa Egiptom kako bi se došlo do obustave vatre.

U međuvremenu, Egipat je saopštio Izraelu da je potrebno da prestane sa eskalacijom nasilja u pojasu Gaze, izvestio je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.