U trendu

Izvestači TV Zvezda pod paljbom vojske UKR u Donjecku

DONJECK – Izveštači TV kanala „Zvezda“ našli su se pod paljbom ukrajinskih snaga na periferiji Donjecka, izjavio je danas predstavnik Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basurin.

Pod paljbom ukrajinskih vojnika iz 56. brigade našla se snimateljska ekipa TV kanala „Zvezda“, koja je radila na mestu gde su uništene stambene zgrade van naselja Spartak, prenosi agencija TAS S.

„Dodatne informacije o incidentu se proveravaju“, dodao je Basurin.

Prema navodima Narodne milicije DNR, stambeni objekti su se zapalili usled minobacackog granatiranja naselja Spartak, koje se nalazi severno od Donjecka.

Basurin je dodao da su ukrajinske snage ispalile 318 različitih projektila u poslednja 24 sata, a da su na udaru bila 23 naselja, prenosi Sputnjik.

U međuvremenu, televizija „Zvezda“ izvestila da se njihov novinar Vitalij Akinšin našao pod paljbom.

„Dok je snimao prilog u naselju Spartak u Donbasu, Vitalij Akinšin, dopisnik Zvezde, našao se pod paljbom. Reporter je tamo stigao da snimi lokalno stanovništvo koje nije pobeglo iz zone sukoba. Prema preliminarnim izveštajima vojnika koji su pratili dopisnika na putovanju, ukrajinska bespilotna letelica je bacila minobačacku granatu“, navodi se u izveštaju TV kanala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.