U trendu

Izvršni direktor TikToka će svedočiti u SAD u okviru istrage o zaštiti podataka

VAŠINGTON – Izvršni direktor TikTok-a Šou Zi Ču pojaviće se pred Odborom za energiju i trgovinu SAD u martu u okviru istrage o zaštiti podataka korisnika aplikacije.
Ču će svedočiti pred komitetom 23. marta i to će biti njegovo prvo pojavljivanje pred kongresnom komisijom, izjavila je danas predsedavajuća republikanskog veća Keti Mekmoris Rodžers, prenosi Rojters.
Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD planira za sledeći mesec glasanje o predlogu zakona koji će blokirati TikTok u SAD zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost.

„TikTok u vlasništvu Bajtdensa je svesno omogućio da Komunistička partija Kine pristupi podacima američkih korisnika“, rekla je Rodžers i dodala da građani zaslužuju da znaju kako ove radnje utiču na njihovu privatnost i bezbednost podataka.

Rodžers i drugi republikanski poslanici takođe žele da znaju kakav uticaj na mlade imaju štetni sadržaji s te platforme i žele dodatne detalje o potencijalnoj seksualnoj eksploataciji maloletnika na platformi, prenosi Rojters.

TikTok je danas potvrdio da će Šou Zi Ču svedočiti.

Aplikacija TikTok, koju koristi više od 100 miliona Amerikanaca, već tri godine pokušava da uveri Vašington da se ne može pristupiti ličnim podacima građana SAD i njihovim sadržajima, te da ime ne mogu da manipulišu ni Komunistička partija Kine ni bilo ko drugi pod uticajem Pekinga.

Komitet vlade SAD za strana ulaganja u SAD 2020. godine naložio je Bajtdensu da zabrani TikTok zbog straha da bi podaci o američkim korisnicima mogli biti prosleđeni kineskoj vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar