U trendu

Jača uragan Katja koji preti Meksiku dan posle razornog zemljotresa

Uragan Katja koji preti Meksiku jača i verovatno će stići do kopna u Meksičkom zalivu svega dan pošto je tu zemlju pogodio razorni zemljotres magnitude 8,1.

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da su vetrovi uragana Katja dostigli brzinu od 165 kilometara na čas danas posle podne i da se očekuje njihovo jačanje.

Centar uragana je oko 210 kilometara severno od grada Verakruza, a on bi mogao da pogodi popularnu turističku oblast u saveznoj državi Jukatan u subotu rano ujutru, navodi se u saopštenju.

Uragan Katja mogao bi da izazove velike poplave koje bi ugrozile živote ljudi u planinskim oblastima.

U snažnom zemljotresu koji je kasno sinoć pogodio jug Meksika poginulo je najmanje 35 osoba. To je najjači zemljotres koji je pogodio Meksiko u ovom veku.

U meksičkoj saveznoj državi Čiapas, najbližoj epicentru zemljotresa, poginulo je najmanje 10 osoba, u susednoj državi Oahaka stradale su najmanje 23 osobe, dok su dve osobe poginule u saveznoj državi Tabasko.

Zemljotres je najteže pogodio grad Jučitan sa 100.000 stanovnika, centar kulture Zapoteka, u saveznoj državi Oahaka. U Jučitanu je stradalo 17 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.