U trendu

Jakovenko: Pripadnici GRU nisu pokušali da ubiju Skripalja

LONDON – Ruski ambasador u Londonu Alekdander Jakovenko negirao je danas da su agenti Vojne obaveštajne službe (GRU) njegove zemlje pokušali da ubiju dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i hakovali brojne organizacije širom sveta.

Jakovenko je rekao novinarima da su međusobni odnosi dve zemlje na niskom nivou jer britanska vlada pokušava da sprovede kampanju sa ciljem diskreditacije Rusije, preneo je Rojters.

Na direktno pitanje da li prihvata britanske optužbe da su agenti GRU pokušali da ubiju Skripalja u martu, Jakovenko je odrečno odgovorio.

Na pitanje da li su dvojica muškaraca koje je Britanija optužila da su pokušali da ubiju Skripalja agenti GRU, on je odbio da odgovori.

Jakovenko je negirao i optužbe Britanije, SAD i Holandije da su pripadnici GRU hakovali organizacije širom sveta kako bi podrili zapadne demokratije.

„Naravno da to negiram, jer to je deo generalne kampanje pokrenute u Birtaniji i podržane od strane SAD da se diskredituje moja zemlja“, rekao je ruski ambasador u Londonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.