U trendu

Jedna osoba stradala, četiri pod ruševinama zgrade u Istanbulu

ISTANBUL – Najmanje jedna osoba je poginula, a još četvoro je ostalo pod ruševinama u naselju Kartal kada se srušila zgrada od osam spratova, javlja privatna televizijska stanica NTV.

Još nije razjašnjeno zašto se srušila zgrada u okrugu Kartal u azijskom delu grada, ali NTV saopštava da su vlasti pokrenule istragu o ovom incidentu, prenosi Rojters.

Istanbulski guverner Ali Jerlikaja izjavio je novinarima da je 43 lica prijavljeno u 14 stanova na toj adresi ali je dodao i da su poslednja tri sprata nelegalno sagrađena, kao i da je u prizemlju zgrde radila tekstilana radionica bez dozvole.

Šef vladine agencije za vanredne situacije (AFAD) izjavio je da je u toku operacija spašavanja i traganja za preživelima i da će ako bude potrebe zatražiti dodatno osoblje iz susednih pokrajina.

Na televizijskim snimcima sa lica mesta vidi se kako ekipe za hitne slucajeve izvlače ženu iz ruševina dok desetine ljudi posmatra u blizini ruševine, a snimci iz vazduha pokazuju su putevi koji vode do zgrade blokirani vozilima, prenosi agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike