Jevtić sa kongresmenom Engelom o problemima Srba na KiM

VAŠINGTON – Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, u okviru niza sastanaka koje je imao u Vašingtonu gde boravi povodom Molitvenog doručka, sastao se u sredu i sa kongresmenom Eliotom Enđelom.

Jevtić je američkom zvaničnikom ukazao na probleme i mogućnosti njihovih rešavanja kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja. Preneo mu je još jednom da se moraju poštovati prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.

„Mora se uspostaviti dijalog tokom koga bi se rešili nagomilani problemi, koji čini mi se opterećuju život svih građana na Kosovu. To mora biti primarni cilj i Prištine i Beograda. Znam da neće biti lako, ali ako želimo budućnost za nas i naše buduće generacije do kompromisa mora doći u što skorijem periodu“, naglasio je Jevtić.

On je, kako je saopšteno, istakao je da takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije najviše pogađaju narod koji živi na KiM i da se upravo iz tog razloga trebaju suspendovati.

Tokom susreta je zaključeno da se rešavanjem ovog pitanja otvara put ka dijalogu.

„Tenzije između Beograda i Prištine loše utiču na celokupnu situaciju na Zapadnom Balkanu i s toga treba uporno raditi na prevazilaženju svih nesuglasica“, kazao je Jevtić.

I tokom ovog, kao i na prethodnim sastancima, Jevtić se osvrnuo na problem povrataka raseljenih, rekavši da se ovo pitanje mora konačno zatvoriti na jedan pozitivan način.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike