U trendu

Jezive scene u Brazilu: Policija upucala navijača u neredima (video)

Brazilska policija ubila je jednog navijača Vasko da Game posle utakmice i velikog derbija s Flamengom. Incident se dogodio nakon što je na tribinama izbila masovna tuča prouzrokovana neredima, prenose sportski mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=U-AmcCmP06M

Veliki derbi Vasko da Game i Flamenga pao je u drugi plan nakon što je utakmica završila pobedom gostiju 1-0. Sve što se događalo na terenu ostalo je u senci nemilih događaja, koji su zavili Rio de Žaneiro u crno.

Nezadovoljni rezultatom i događanjima na terenu, domaći navijači počeli su da divljaju po završetku susreta. Policija je morala reagovati, ali cela situacija izmaknula je kontroli i jedan navijač je smrtno stradao nakon što ga je policajac usmrtio vatrenim oružjem. Preminuli nije bio jedini upucan. Ranjena su još dvojica, ali samo je 27-godišnjak podlegao povredama.

Pojedini navijači potražili su spas begom u novinarske i svečane lože, a haos sa tribina kasnije se preselio i na gradske ulice. Brazilske vlasti dale su da se istraži celi slučaj pošto je javnost besna i tvrdi da je bilo prekomerne upotrebe sile.

Iz policije tvrde da nisu drugačije mogli zaustaviti podivljalu hordu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.