U trendu

Jezivi snimci napada u metrou obišli svet, Rusi poručili – terorizam! (video)

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvorocova izjavila je da je u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu poginulo 10, a ranjeno 47 ljudi.

Ruske vlasti su proglasile tri dana žalosti.

I dok snimci sa mesta događaja brzinom svetlosti obilaze svet, ruski portal Fontanka dotle je objavio fotogafiju muškarca za koga policija kaže da ga traži u vezi sa današnjom eksplozijom u metrou.

Zrnasta slika pokazuje čoveka srednjih godina sa crnim šeširom i bradom. Fontanka navodi da je čovek ušao na stanicu Petrogradskaja, 20 minuta pre eksplozije, prenosi Rojters.

Agencija Interfaks ranije je saopštila da su kontrolne kamere uslikale osumnjičenog za eksploziju.

Vlasti su u međuvremenu zatvorile sve stanice metroa u tom gradu, a i moskovske službe su uvele dodatne mere sigurnosti.

U toku popodneva, neki mediji objavili su i da je ruski predsednik Vladimir Putin u vreme napada bio blizu metroa, ali je to Kremlj brzo demantovao.

Tamošnji mediji naglašavaju da su se napadi ovakvih profila u bližoj prošlosti događali uglavnom u Moskvi i oblasti oko tog grada.

https://www.youtube.com/watch?v=siFjlAnmba4

Tako je na primer najmanje 38 ljudi poginulo 2010. godine kada su dve devojke-samoubice detonirale bombe na prepunim stanicama moskovskog metroa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.