U trendu

Jezivo: „Da li bih napao Severnu Koreju? Videćemo…“

Američki predsednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: „Videćemo“, a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u razvoju oružja koje može da pogodi bilo koji deo SAD.

Najnovija provokacija izolovane komunističke zemlje povećava opasnost s kojom se Amerika suočava, rekao je Tramp ranije u nizu tvitova, dodavši da je „priča o smirivanju“ besmislena, prenosi AP.

„Oni razumeju samo jedno!“, napisao je Tramp, ne precizirajući na šta misli, dok se pripremao da se sastane sa svojim nacionalnim bezbednosnim timom, a nekoliko sati kasnije je novinarima u Vašingtonu dao kratak odgovor: „Videćemo“ na pitanje o mogućnosti napada na Severnu Koreju.

Reč je, inače, o prvoj nuklearnoj probi otkako je Tramp u januaru preuzeo dužnost predsednika SAD, napominje američka agencija.

Jačina eksplozije, koju su mediji pod državnom kontrolom u Severnoj Koreji opisali kao eksploziju hidrogenske bombe, tek treba da bude utvrđena.

Južnokorejska meteorološka služba je saopštila da je veštački zemljotres uzrokovan eksplozijom bio pet do šest puta jači nego potresi izazvani prethodnim takvim probama Pjongjanga, kojih je dosad bilo pet.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike