U trendu

Joksimović na radnoj grupi EPP u Briselu

BRISEL – Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ukazala je danas u Briselu na važnost očuvanja postojeće dinamike pristupnih pregovora Srbije i EU, naglasivši da je Srbija ostvarila dovoljan napredak za otvaranje narednih pregovaračkih poglavlja.

Joksimović je to izjavila u razgovoru sa potpredsednikom Evropske narodne partije (EPP), predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Kako se navodi u saopštenju službe za inforisanje SNS-a, sagovornici su izrazili očekivanje da će u narednim danima biti dogovoreno održavanje Međuvladine konferencije i da će do kraja rumunskog predsedavanja Savetom EU Srbija otvoriti neka od poglavlja za koja je tehnički spremna, „što bi predstavljalo valorizaciju ostvarenog napretka i postignutih rezultata na planu evropskih integracija“.

Ministar Joksimović je učestvovala na Radnoj grupi EPP u Briselu, na kojoj je razgovarano o predstojećim aktivnostima u okviru EPP-a, posebno o narednim koracima koji slede u pogledu formiranja novog saziva Evropskog parlamenta nakon nedavno održanih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.