U trendu

Još jedan član porodice Klinton ulazi u politiku?

Nakon Bila i Hilari Klinton šire se glasine o političkim ambicijama njihove kćerke jedinice Čelzi, dok ona sve češće objavljuje svoja uverenja na Tviteru, a u utorak joj je izašla i nova knjiga.

Čelzi (37) koja je odrastala u Beloj kući u periodu kada joj je otac bio predsednik, prokrstarila je Sjedinjene Države 2016. godine tokom majčine predsedničke kampanje. Više od šest meseci nakon poraza Hilari od Donalda Trampa, Čelzi je sveprisutna na Tviteru i komentariše sve ili gotovo sve, od poslednjeg atentata u Egiptu preko zoološkog vrta u Central Parku do dostupnosti higijenskih uložaka ženama.

Mesec dana nakon jedne druge slavne kćerke, Ivanke Trump, kojoj je početkom maja objavljena knjiga saveta ženama koje žele da usklade porodicu i visoke službene dužnosti, Čelzi Klinton izlazi knjiga, njena treća, namenjena deci.

Čelzi je 2001. diplomirala na Stenfordu, nakon čega je na Oksfordu studirala međunarodne odnose. Zaposlila se u savetničkoj kompaniji MekKinzi, pa kao novinarka na kanalu NBC a sada je zamenica predsednikče organizacije Klinton koju je osnovao njen otac a koja finansira projekte javnog zdravstva u svetu. Ona takođe predaje na Njujorškom Univerzitetu Kolumbija.

Na pitanje koje joj je postavljeno u emisiji „The Today Show“ kanala NBC, neodređeno je odgovorila, kao i u ranijim intervjuima u kojim je isticala da nije kandidatkinja ni za kakvu poziciju, ali uz obavezne reči „za sad“ ili „u ovom trenutku“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.