U trendu

Još jedan jak zemljotres u Meksiku

MEKSIKO SITI – Zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihteru pogodio je danas region Mičoakan u Meksiku, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 93 kilometra.

U jučerašnjem potresu jačine 7,6 stepeni koji je pogodio zapadnu obalu Meksika poginule su najmanje dve osobe, a oštećene su zgrade, nestalo je struje i mnogi stanovnici Meksiko Sitija napustili su privremeno svoje domove zbog bezbednosti.

U izveštajima lokalnih medija se navodi da je posle zemljotresa, koji se dogodio juče u 13.05 časova po lokalnom vremenu, više stambenih objekata oštećeno, a u prestonici Meksika oglasio se seizmički alarm tačno na godišnjicu dva ranija razorna zemljotresa, prenosi Rojters.

U saopštenju američkog Centra za geološka istraživanja (USGS) je potvrđeno da je epicentar zemljotresa bio 37 kilometara jugoistočno od Akvile u blizini granice država Kolima i Mičoakan i na maloj dubini od 15,1 kilometra.

Zemljotres se dogodio nekoliko minuta nakon oglašavanja sirena za uzbunjivanje i manje od sat vremena od simulacije alarma za potres koji je bio podsetnik na godišnjice dva razorna zemljotresa koji su se dogodili pre pet i 37 godina takođe 19. septembra.

Hiljade ljudi je poginulo u zemljotresu 19. septembra 1985. godine, a više od 350 u zemljotresu 19. septembra 2017. godine, podseća Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar