U trendu

Još jedno stradanje srpskih civila, zličin bez kazne

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se navršilo 30 godina kako su muslimanske snage pobile 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim i bratunačkim selima i da ni za ovaj zločin niko nije odgovarao.

„Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao. Istom rečenicom, na našu žalost i sramotu svih, završavamo svako sećanje na srpske žrtve!“, napisao je Dodik na Tviteru.

Porodice ubijenih Srba u srpskim selima Zalazje, Biljača, Sase, Zagoni i Brod u Bratuncu danas su poručili da nedolazak predstavnika međunarodne zajednice na obeležavanje 30 godina od stradanja Srba u Podrinju pokazuje da imaju selektivan pristup pravdi, prenela je RTRS.

Služenjem parastosa i polaganjem venaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice, obeleženo je 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage.

Pod komandom Nasera Orića, 12. jula 1992. godine, muslimanske snage upale su u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini, ubijajući, pljačkajući i paleći sve što su stigle.

Tog dana ubijeno je 69-oro Srba, a ranjeno mnogo više srpskih boraca i civila, a 22-oje nestalo i zarobljeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar